Notă de jurnal după vizita în Tibet

deSampson

Notă de jurnal după vizita în Tibet

„În timp ce stăteam în fața majestuosului Palat Potala, pomenit între entuziaștii de turism ca una dintre cele 7 minuni ale lumii, am fost copleșit de un sentiment de venerație și venerație. Simbol emblematic al budismului tibetan, această capodopera arhitecturală a fost o priveliște de văzut. Palatul, cocoțat pe un deal din Lhasa, părea să atingă cerul, pereții săi albi contrastând cu albastrul vibrant al cerului tibetan.
Pășind înăuntru, pe poarta unei construcții demne de cele 7 minuni ale lumii, am fost imediat lovit de grandoarea și atmosfera spirituală a palatului. Sălile ornamentate și lucrările de artă complicate au expus bogata moștenire culturală a Tibetului. În timp ce urcam scările abrupte, m-am minunat de picturile murale uimitoare și statuile rafinate care împodobeau fiecare colț, fiecare înfățișând scene din scripturile budiste și istoria tibetană.

Nu întâmplător, palatul este amintit ca una dintre cele noi 7 minuni ale lumii, de către iubitorii de călătorii.
Ajungând în camerele de sus, ale uneia dintre cele 7 minuni ale lumii, am intrat în spațiile sacre în care odată locuiau Dalai Lama. Aerul era plin de un sentiment de divinitate și sfințenie. Am putut simți secolele de devotament și energie spirituală care pătrunseseră pe acești ziduri.
De pe acoperișul palatului, am privit panorama uluitoare a Lhasei, cu munții săi din jur și râul liniștit Lhasa care curge dedesubt. A fost un moment de pură seninătate și liniște, de parcă timpul s-ar fi oprit.

Pe măsură ce coboram din palat, am purtat cu mine un profund sentiment de spiritualitate și reverență. Palatul Potala nu numai că a oferit o privire asupra bogatei culturi tibetane, dar mi-a aprofundat și înțelegerea credinței profunde și a devotamentului poporului tibetan.
Ieșind din spațiile palatului, am știut că această vizită va rămâne pentru totdeauna gravată în memoria mea – o experiență prețuită care mi-a atins sufletul și mi-a trezit o apreciere mai profundă pentru frumusețea și spiritualitatea Palatului Potala.”

Despre autor

Sampson administrator