Cum va fi piata de rent a car pentru autovehiculele electrice?

deSampson

Cum va fi piata de rent a car pentru autovehiculele electrice?

Autovehiculele electrice se raspandesc din ce in ce mai mult. Trendul din industria auto este orientat catre ecologizare si catre un consum cat mai mic de combustibil fosil. In acest articol veti vedea cum functioneaza domeniul de rent a car pentru masinile electrice. Aflati de aceasta data care este cota de piata pentru autovehiculele electrice in sistemul de rent a car. De asemeni, tot aceasta data veti vedea cum se va dezvolta serviciul de inchirieri auto, pentru acest tip de masini. Asadar, sa nu mai pierdem timpul si sa intram in subiect…

Piata de rent a car din intreaga lume va avea o schimbare in urmatoarea perioada. Din ce in ce mai multe persoane se orienteaza catre autovehiculele electrice, iar industria auto se adapteaza dupa acest trend. Guvernele promoveaza foarte mult achizitia de masini electrice, scutesc persoanele fizice de la plata impozitului auto si ofera parcare gratuita in marile capitale. Deci, totul se orienteaza pentru urmatorii ani, catre un consum mai mic si catre autovehicule cat mai eco-friendly.
In industria de rent a car, numarul masinilor electrice va creste de la an la an. Pe viitor, se anticipeaza ca procentul autovehiculelor electrice din serviciul de inchirieri auto, va ajunge la 25%.

Cand si cum vor fi folosite autovehiculele electrice pe piata de rent a car?

Clientul care inchiriaza o masina vine la pachet cu un set de cerinte. In cazul in care nu sunt indeplinite de companiile de rent a car, serviciul de inchirieri auto nu va mai avea utilitate. Clientul de inchirieri masini are nevoie de un vehicul stabil, sigur, cu care sa circule cel putin 800 de kilometri pe zi.
Atunci cand vii in vizita la familie si inchiriezi o masina din Otopeni, vrei ca automobilul respectiv sa iti permita sa circuli, cu un numar nelimitat de kilometri. Daca se termina combustibilul, alimentezi in 3 minute si te deplasezi in continuare. Din pacate, industria auto nu a inventat un automobil, care sa iti permita sa circuli mai mult de 500 de kilometri. Singura masina care ofera aceasta autonomie este Tesla si este departe de ceea ce cere piata de rent a car.

De ce nu sunt inchiriate autovehiculele electrice?

Sunt doua raspunsuri, iar ambele dintre acestea nu sunt in favoarea autovehiculelor electrice. Primul este autonomia foarte scazuta. Masinile electrice au o autonomie medie de 300 de kilometri. Nu este ceea ce iti doresti sa auzi, atunci cand inchiriezi o masina. Al doi-lea raspuns este numarul prea mic de statii de incarcare.
In Romania, daca vei dori sa iti incarci autovehiculul electric, va trebui sa cauti mult si bine o statie de incarcare.

In America mai multe companii de inchirieri auto au incercat sa educe clientii sa foloseasca aceste masini

In Statele Unite, in anul 2019, mai multe firme de rent a car au inchiriat pentru o anumita perioada de timp doar autovehicule electrice. Rezultatul a fost un esec total. Mai mult de 3 sferturi dintre clienti s-au intors pentru a schimba masina inchiriata.
Dupa cum vedem, piata de rent a car nu este inca pregatita pentru a aduce in flote autovehiculele electrice. Cu toate acestea, par sa existe previziuni mai optimiste.

Previziuni pentru masinile electrice pe piata de rent a car

Valoarea pietei de rent a car referitoare la inchirierea masinilor electrice este in prezent de peste 3 miliarde de dolari. Cu toate ca ea este vizibil foarte mica, par ca preconizarile de viitor sa promita o crestere destul de mare in urmatorii ani. Nu putem vorbi de Romania la acest capitol, pentru ca ea nu exista pe harta de rent a car pentru automobile electrice. Spre exemplu, sistemul de inchirieri auto din orasul Bucuresti nu detine in prezent nici o masina electrica.
La nivel mondial, analistii economici calculeaza predictii cu privire la evolutia acestei piete. Si sincer, cu toate ca am expus cateva elemente, care nu ii ofera valoare domeniului,… 3 miliarde de dolari este totusi un inceput destul de promitator.

Cum va fi piata de inchirieri auto de masini electrice in urmatorii ani?

Site-urile de business preconizeaza ca pana la sfarsitul anului 2024, piata de rent a car pentru masinile electrice va ajunge la 7 miliarde de euro. Tot in anul 2024, valoarea pietei de inchirieri auto din intreaga lume va ajunge la 112 miliarde de euro. Acest fapt va inseamna ca masinile electrice vor avea peste 6% din valoarea pietei de rent a car. 

Totusi, la inceputul articolului, am spus ca autovehiculele electrice vor ajunge sa detina 25% din piata de rent. Aceasta preconizare se va intampla in urmatorii 8 ani. Astfel, pana la sfarsitul anului 2029, un sfert din flota masinilor de rent a car o va reprezenta autovehiculele electrice. Dupa cum vedeti si dumneavoastra, schimbarea autovehiculelor pe fosil, cu masini electrice este procedeu indelungat. Totul se realizeaza in timp si va depinde foarte mult cum va evolua industria auto in aceasta directie.

Cum trebuie sa evolueze industria auto, pentru a se accelera procesul de preluare al autovehiculelor electrice in serviciul de rent a car?

In prezent, cea mai performanta masina electrica este Tesla. Este singura de pe piata, care ofera autonomie de 500 de kilometri. Inca nu este de ajuns pentru a multumi un client de inchirieri auto. Trendul si directia in care se duce industria auto sunt destul de bune. In prezent, marea majoritate a companiilor de inchirieri masini se orienteaza catre a crea un autovehicul electric. Cele care nu au acest tip de model, au dezvoltat cel putin o masina hibrid.

Anticipam ca in urmatorii 4 ani sa apara modelul de masina electrica, care sa aiba autonomie de cel putin 700 de kilometri. In acest fel, utilizarea autovehiculelor electrice in serviciul de rent a car va creste in mod accelerat. O data cu aparitia acestui automobil, din ce in ce mai multe firme de inchirieri se vor orienta catre a include in flota acel autovehicul. Preconizam ca o data cu aparitia acestui autovehicul, piata de rent a car electric va creste cu 33%.

Toate aceste preconizari vor functiona doar daca nu mai intra in ecuatie inca o pandemie. De asemeni, va ajuta extrem de mult modul in care statele vor sustine folosirea autovehiculelor electrice. In domeniul de inchrieri auto, trecerea catre masinile electrice se va realiza treptat. Vor fi companii de rent a car, care vor avea in flota lor doar acest tip de automobile. Acestea vor avea un avantaj destul de mare de la inceput. Ele vor prinde din timp acest trend. In perioada urmatoare, firmele mari de inchirieri auto vor aduce in flota lor astfel de autovehicule. Cu toate ca acestea, vor pierde probabil putin teren, nefiind in acord cu trendul. Indiferent de situatie, datorita bugetelor imense, acestea se vor redresa pe parcurs.

Acesta a fost articolul nostru. Ati urmarit de aceasta data: Cum va fi piata de rent a car pentru autovehiculele electrice. Va multumim ca ati ramas cu noi pana la sfarsit si va dorim in continuare drum intins!

Despre autor

Sampson administrator

Lasă un răspuns