Cu barca pe Nil

deSampson

Cu barca pe Nil

Ce înseamnă de fapt o excursieO excursie cu barca pe Nil în Egipt este o călătorie fascinantă care te duce înapoi în timp, pe cursul a cee ace este cel mai lung râu din lume. la civilizația antică a faraonilor. Alunecând pe cel mai lung râu din lume, frumusețea peisajului din jur te va lăsa fermecat.

Călătoria începe de obicei din orașul Aswan, unde vă îmbarcați într-o felucca tradițională egipteană sau într-o barcă cu motor mai modernă. Barca alunecă de-a lungul apelor calme ale Nilului, oferind vederi uluitoare ale peisajelor deșertice din jur. Malurile râului sunt presărate cu vegetație verde luxuriantă, sate mici și ruine antice.
Pe măsură ce navigați mai în josul Nilului, veți întâlni mai multe locuri emblematice, cum ar fi templul Kom Ombo și Edfu. Templul Kom Ombo dedicat zeilor Sobek și Horus, iar templul Edfu este unul dintre cele mai bine conservate temple din Egipt, dedicat zeului Horus.


Punctul culminant al acestui voiaj în josul a cee ace este cel mai lung râu din lume este orașul Luxor, unde putem contempla templele Karnak și Luxor. Templele sunt dovada priceperii meșterilor și zidarilor Egiptul antic, cu coloane masive, statui falnice și sculpturi complicate.

Putem pătrunde chiar în mozaicul culturii și tradițiilor locale, oprindu-ne prin sate pentru a ne bucura de bucătăria locală și ospitalitatea oamenilor din partea loculuiPe măsură ce soarele apune, pătrundem într-oi atmosferă feerică, cu auriul soarelui oglindit în apele calme ale acestui cel mail un râu din lume. Briza blândă și sunetul râului care curge creează o atmosferă senină și liniștită.

Așadar, o excursie cu barca pe Nil pe meleagurile Egiptului este o experiență de neuitat, care oferă un amestec unic de istorie, cultură și frumusețe naturală. Este o călătorie aparte, prin cotloanele timpului și care rămâne de neuitat pentru toată viața!

Despre autor

Sampson administrator